Schwarzes Brett – Alles over Duits in Utrecht

Geplant & angekündigt

Aufschwung-Jubiläumskonferenz

Zoals jullie misschien al gehoord hebben wordt Aufschwung in 2019 vijftien jaar! Wij vieren dit lustrum feestelijk gedurende drie dagen, bomvol met activiteiten, en jullie zijn van harte uitgenodigd! Het kroonjuweel van ons lustrum is onze conferentie SPEKTRUM, waarbij drie zeer uiteenlopende sprekers op spraakmakende wijze de veelzijdigheid van het vak Duits demonstreren. (De voertaal van de conferentie is Duits.) De conferentie vindt plaats van 11:00 tot 15:00, in Janskerkhof 2-3 lokaal 0.19. Tussen 13:15 en 14:00 organiseren we een lunch.

 

De volgende sprekers zullen hun kennis met ons delen:

Jenny Audring

Jenny Audring is taalwetenschapper met een focus op grammaticaal geslacht en is sinds 2015 als onderzoeker en docente werkzaam aan de Universiteit Leiden. Misschien herkennen jullie haar van de studentenconferentie van het vak Deutsch im Sprachvergleich vorig jaar! Met haar expertise maakt ze ingewikkelde en abstracte onderwerpen leuk en toegankelijk.

Joyce Bekkers

Met grote trots introduceren wij ook onze “eigen” Joyce Bekkers, die in 2018 afstudeerde van de master vertalen aan de UU, en ook Aufschwung-alumna is! Joyce heeft sinds het afsluiten van haar opleiding het vertaalbedrijf Bekkers Translation Services opgericht en zal vertellen over haar ervaringen in het vertaalvak.

Eggo Müller

Eggo Müller is professor Media en Communicatie en hoofd van de School voor Media en Cultuurstudies aan de Universiteit Utrecht. In zijn onderzoek houdt hij zich bezig met het audiovisuele erfgoed van Europa. Hij zal ons meenemen in een fascinerende vergelijking van de Nederlandse en Duitse mediacultuur.

 

In verband met het organiseren van de lunch verzoeken wij vriendelijk om een aanmelding via het volgende formulier https://bit.ly/2tCLu6G. Hier is ook een gedetailleerd programma te vinden. Toegang is kosteloos. Na de conferentie is er een mogelijkheid tot naborrelen bij Hemingway.

Wij kijken er heel erg naar uit om met jullie onze verjaardag te vieren! Graag tot ziens bij één of meerdere activiteiten!

Met vriendelijke groet,
Het 15e Aufschwungbestuur
Sophia, Anna Marije, Naomi en Miranda