Logo Universiteit Utrecht

Schwarzes Brett – Alles over Duits in Utrecht

Informativ & relevant

Bericht uit de opleidingscommissie

Beste studenten Duits,

Inmiddels is ook blok 2 al bijna afgelopen. Dit houdt voor de meesten van jullie in dat er weer een tweetal cursussen gedaan zijn, met hopelijk het gewenste resultaat.

Omdat de universiteit Utrecht het belangrijk vindt om jouw mening te horen heeft elke opleiding een eigen opleidingscommissie die de kwaliteit van het onderwijs in de gaten houdt. Om die reden is jouw mening erg belangrijk. In deze blogreeks willen wij daarom wat meer uitleggen over ons werk en hoe jij kan bijdragen aan het verbeteren van het onderwijs!

De opleidingscommissie bestaat in 2014-2015 uit:
Stefan Sudhoff: voorzitter (docent)
Julia Richter: docentlid (docent), momenteel: Ton Naaijkens (docent)
Floor Lintmeijer: studentlid (eerstejaars Duits)
Tabitha Oosting: studentlid (vierdejaars Duits)

Daarbij worden de vergaderingen bijgewoond door:
Ewout van der Knaap: opleidingscoördinator
Corine den Hamer: studieadviseur
Stephanca Ezendam: notuliste

Hartstikke leuk, zo’n OC… Maar waarom die cursusevaluaties?

Het doel van de opleidingscommissies is om de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen. Dit gebeurt door overleg tussen docenten en studenten. Jullie mening over de cursussen is daarbij dus heel erg belangrijk. Die mening kun je laten horen door aan het einde van elk blok voor elk vak dat je gevolgd hebt een cursusevaluatie in te vullen. Deze ontvang je via je studentenmail, waarbij je een link vindt naar een enquête over de door jou gevolgde cursus. Je kunt de enquêtes echter ook gewoon vinden door naar http://caracal.science.uu.nl te surfen en daar in te loggen met je Solis-ID.

Deze enquêtes zijn ontzettend waardevol. Niet alleen voor de universiteit, maar ook voor jou als student. Via deze enquêtes kan de opleidingscommissie namelijk bijhouden wat de studenten van de cursussen vinden en op welke punten er dus verbetering moet plaatsvinden. Omdat de studie Duits klein is, is het van nog groter belang dat jullie de evaluaties invullen.

Benieuwd wat er nu daadwerkelijk met de evaluaties gebeurt? In ons volgende blogbericht zullen wij jullie daarover wat meer vertellen.

Heb je nog vragen, opmerkingen of wil je anoniem je beklag doen? Mail naar OCDuits.gw@uu.nl

Met vriendelijke groet,
Floor Lintmeijer & Tabitha Oosting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.